Home / Mekketips

Mekketips

Det er mange penger å spare på å gjøre ting selv, og reparasjoner/vedlikehold/ modifikasjoner på sykkelen er definitivt intet unntak. På denne siden vil vi samle tips og triks så jobben kanskje blir litt lettere.

Hvis du vil bidra, setter vi meget stor pris på det. Om det er modell-spesifikt eller generelt spiller ingen rolle. Det viktigste er at jobben er godt dokumentert med bilder og tekst slik at andre kan bruke dette som en veiledning. Alt fra dekk- og kjedeskift til deling av motor og montering av ny vindskjerm mottas med stor takk. Ingen jobb er for liten, ingen for stor!

Karbonfiber kjedekasse på lavbudsjett.

Kjedekassa sprakk på helgens grus tur. Skal jeg kjøpe ny original eller finnes det et sterkere alternativ som ikke koster skjorta?

Montering av bagasjebrett på Husky/ KTM Rally Replica bakskjerm/ tank

Min KTM eller Husqvarna har ikke bagasjebrett. Hva skal jeg gjøre for å ha ett sted å feste bagasjen?

Fjærtriks ved montering av fothvilere

Jeg skal montere nye fothvilere. Hvordan får jeg den brysomme fjæren på plass?

Hvordan rense (eller ikke rense) membran til hovedsylinder

Membranet til hovedsylinderen på forbremsen har "plutselig" blitt et nummer for stor og kan ikke monteres. Hva har skjedd?

Nødstarter

Nesten ingen motorsykler har kick start lenger, og bensininnsprøytning må ha strøm for å virke. Hva gjør jeg hvis jeg står ett øde sted og ikke får start? Gode venner eller en smart dings??

Støping med karbonfiber

Jeg var ikke helt fornøyd med passformen og stivheten i den ultra lette/sterke/dyre forskjermen til min selvbygde Husqvarna 701 Rally. Det ble litt skrangling i dumper på Bukkerittet. Kan den forbedres innenfor rimelig budsjett og med garasjeverktøy?

Regntrekk til setet.

Setet mitt er av nesten vanntett skinn/vinyl. Det regner "hunder og katter" i dag.  Hvordan unngår jeg at setet trekker vann?

O2 sensor mod for KTM 690

Min KTM 690 har "Kenguru tendenser" i mellomregisteret. Den går nappete og ujevnt. Kan noe gjøres? Med enkle midler?

Friske fraspark på vinterføre

For de av oss som kjører hele året og ikke er så veldig lange i beina, kan det være en utfordring å få sparke godt i fra ved oppstart på speilblankt føre. Piggdekkene sitter bra nok de, men adventure/cross støvler har ganske hard såle. Hva kan gjøres?

Strømplugg reparasjon Garmin Zumo

Strømpluggen på min Garmin Zumo GPS er utslitt etter flere års bruk og kan ikke repareres. kan den reddes?