Home / Mekketips / Zumo

Strømplugg reparasjon Garmin Zumo

Strømpluggen på min Garmin Zumo GPS er utslitt etter flere års bruk og kan ikke repareres. kan den reddes?

Etter ni (9) års bruk hele året, så sluttet min Garmin Zumo plutselig å virke. Slitasje på strømkontaktene både på holderen og GPS'en gjorde at det ikke lenger var fysisk kontakt, tross ny strømkabel med fjærbelastet plugg. Strømpinnene rakk rett og slett ikke fram til (messing) kontaktene på Zumoen.
Løsningen er enkel og nesten gratis. Du kan lodde strømledningene direkte på kontaktene på baksiden av GPS'en.

NB: Hvis du er usikker på hvordan du gjør lodding med loddebolt så bør du ikke utføre denne operasjonen. GPS'en kan bli ødelagt eller ta fyr. Du kan heller ikke bruke original ledningen etter dette. Min GPS var i utgangspunktet klar for søpla, men kan nå gjøre tjeneste på MC nr. 2.

- Rens kontaktene med rødsprit eller liknende.
- Lodd så ledninger i passe dimensjon direkte på strømkontaktene på baksiden. Obs hva som er + og -.
- Spray litt WD-40 eller likende på GPS holderen og klikk den på GPS'en.
- Lim en liten klump med lim pistol på de loddede kontaktene mens GPS'en sitter i holderen
- Ta av holderen mens limet er halvtørr. Limfugen har da tilpasset seg perfekt (kjempesmart?...)
- Ha en passende lengde kabel permanent montert på GPS'en med to strømplugger
- Koble så disse pluggene direkte på den originale Garmin strømkabelen (5 volt) Bruk annenhver hun/han-plugg sånn at du ikke kobler feil.

Nå virker GPS'en igjen! :-)

NB: Det er uvisst hvor lenge denne reparasjonen egentlig holder. Hvis du skal krysse Afrikas ørken på MC, kjøp deg en helt ny GPS...

Lodding av kabel til strømkontaktene.

Spray litt WD-40 på holderen og monter. Forsegle så kabelen med limpistol eller silikon. Ta av holderen før det er helt tørt.

Kommentarer

Garmin Zumo strømkontakt

Takk for tilbakemelding. Strømkontakten til Zumoen er i messing. Kontaktene vil irre etter noen års bruk. Hyppig smøring med låsolje/WD 40 o.l. hjelper. Litt synd at en sånn liten detalj skal ødelegge. GPS'en i seg selv er jo vanntett og bunnsolid.

Geir

Garmin Zumo

Hei.
Ingen dum løsning dette på et kjent problem. Garmin har lenge hatt en svak løsning på sine strøm tilkoblinger. Zumo 350 hadde en slapp holder slik at selve GPS`s fikk mulighet til å vri litt på seg, mye nok til at den koblet ut når du trengte den mest. Dette løste jeg selv med å feste tynn vinduspakning ca 1-2 mm tykkelse og med en lengde på en cm på hver side av av holderen slik at GPS ble sittende fast og mere stødig i holderen når den ble trykket på plass.
Kjøpe ny GPS i fjor. Zumo 395. Alt vel første året. Nå har samme problem oppstått igjen. Den mister plutselig spenning fra strøm kabel. Holderen på den nye er mye bedre og GPS sitter fast og fint her, men. Kontaktene er fjør belastet og man kan kjenne ved å trykke på disse at den ene ikke er like smooth som den andre og i tillegg er den et lite hår lavere. Leser i flere fora at det er mange som har dette kjente problemet med Garmin sine modeller, men at det merkelig nok ikke er et kjent problem for Garmin når man kontakter dem. Har en mistanke om at produsenten kan ha brukt fjører av et matriale som ikke er korrosjons bestandig uten at jeg har åpnet selve kontakten.

Du må logge inn for å skrive en kommentar.