Home / Mekketips / grusmekk

Hvordan mekke på grusete underlag

For de av oss som må dele garasjen med resten av familien og/eller rydder sjelden, så er det ikke alltid plass å stå innendørs. Hvordan kan man mekke ute på gruslagt gårdsplass uten at sykkelen tipper, skruene blir borte og dekket pungterer?

Foruten verktøy, så trenger man litt verksted utstyr for å mekke trygt. Depotstøtter er en nødvendighet. (se annet mekketips, lenger nede)

Men hvordan får man støtta til å stå stabilt på grus? Hjulene/føttene på støttene er ofte så små at de synker nedi grusen sånn at sykkelen har fare for å velte. Min løsning:

4-6cm bredt og 30 cm langt flattjern får du for noen få tiere i restekassa til en lokal blikkenslager eller sveisebedrift. Plasser disse under hjulene. Dermed får depotstøtta den nødvendige rullebevegelsen uten å synke nedi grusen. Smart?

Men nå har jeg fått av hjulet. Det trengs hele kroppsvekten på dekkspaken for å få av det he&%¤# dekket. Hvordan unngår jeg grus på feil sted som lager hull i slangen?

Jeg har brukt treningsmatte som brukes til innendørs trening for kampsport etc. Fordelen med denne er at den har ett "not og fjær" system som gjør den lett er å sette sammen og enkelt å rydde bort etterpå. Den finnes i flere varianter på sportsbutikker, Europris etc.

http://www.fighter.no/Shop/Product/Budo-Nord-flettematte-sortgrå-23-cm/40007-003-23

Det er også lurt å legge en presenning under sykkelen ved demontering av små skruer, slangeventil etc. Det er nesten umulig å finne igjen en bortkommen skrue på grå grus..

Lykke til. :-)

Kommentarer

Du må logge inn for å skrive en kommentar.