Home / Mekketips / stink

Et stinkende problem

Selv med sokkeskift 365 ganger i året, så stinker det skikkelig av crosstøvlene mine. Kan noe gjøres, eller er de "hinsides redning"?

Etter flere turer i pøsende regnvær, kjøring på Bukkerittet og kryssing av myrer og bekker stinket mine to par skikkelig ille. Sokkeskift og tørking med skotørker var ikke nok. Faktisk var det sånn at vi i familien lurte på om det var noe galt med sluket eller det lå en død smågnager gjemt i kjelleren ett sted? Da vi flyttet støvlene ut, ble lukten borte. Men hvordan gjøre det levelig med støvlene i huset? Løsning:

Fyll vann i en bøtte og tilsett rikelig med Klorin.

Fyll støvlene til randen med klorinvannet

La støvlene stå (ute) i noen timer (mine stod ute i regnvær i to dager) og fyll på mere ved behov.

Skyll støvlene med store mengder vann. En hageslange funker fint.

Tørk støvlene med støveltørker eller avispapir inni. 

Både mine Scott (lær) og Moto-X (plast) støvler ble luktfrie etter dette. En lettelse....

Plaststøvler er forresten helt geniale når det gjelder fuktighet. Alt vann slipper inn, men ingen pustende effekt for fuktighet ut....:-)

NB: Hvis du har Gore Tex eller liknende membran i støvelen, så anbefales ikke Klorin eller "bleach" som det ofte står i vaskeanvisningen.

Kommentarer

Plastic Fantastic

Plaststøvlene har nå blitt helt utslitte etter to års bruk. Sålene var blitt tynnslitte at de løsnet under bruk. Jeg vet ikke om Klorinvannet hadde noe med det å gjøre, men det er deilig å bli kvitt dem. Funka en stund, RIP.

Du må logge inn for å skrive en kommentar.