Home / Roadbook / Roadbookholder

Roadbookholder

Skal en roadbook fungere effektivt, må man ha en egnet holder slik at man kan kjøre og lese samtidig. Slike holdere finnes i mange former og fasonger. Manuell eller elektrisk, med eller uten lys, vanntett eller ikke, dyr eller veldig dyr. I det hele tatt. Det finnes noe for enhver smak. Ulempen er at de ofte er relativt dyre. Men Vidar "Gruser'n" Gullerud har løsningen.

For deg som vil bygge din egen roadbookholder og på den måten spare en god slump penger, er dette redningen. Vidar tok seg en tur til byen og så på hva diverse billig-butikker hadde å by på og kom opp med dette - en fullt fungerende roadbookhold til en overkommelig pris.

XBRH (Xtra billig roadbookholder)
Alle deler får du hos en hvilken som helst byggshop eller jernvare. Er du litt nøye når du lager den så fungerer den utrolig bra. Et billig og godt alternativ til de av oss som trenger en roadbookholder en sjelden gang.

Materialliste:
1 stk. vhs cover, så gjennomsiktig som mulig
2 stk. 15mm rundståkk
2 stk. stoppskiver 6x30 mm
10 stk. stoppskiver 6x18 mm
6 stk. låsemuttere 6mm
2 stk. bolter 6x40
2 stk. bolter 6x20
2 stk. klemmer m/gummi
2 stk. karosseriskruer 3x30

Byggebeskrivelse:

Bor to hull på 12mm i venstre side og to hull på 4mm i høyere side av vhs coveret. 12mm hullet er for å få plass til ei stoppskive som "lagring" i boksen. Dette er viktig slik at skruen ikke gnager seg ned i plasten.
Ta 40mm skruen og sett på stoppskive på 30mm, dra den fast med 1 låsemutter, skru en låsemutter den gale veien innpå skruen (se bildet) og så en 30mm skive og 12mm skive som lager.
Kutt rundstokkene så de får litt "spillerom" i boksen.
Bor et 4mm hull i ene enden og et 3mm i den andre, vær nøye med å få det i senter.
Ta dreiehåndtaket du har produsert av skruen, skivene og mutterne og skru inn i rundstokken. Skruen skjærer selv gjenger i rundstokken og sitter uten noe ekstra sikring.
Bor to hull i baksiden av boksen slik at du kan feste den på "fulepinnen".
Her bruker du to klemmer som er gummibelagt.
Bruk ei stoppskive på begge sider av bunnen i boksen som forsterking.
Når du har montert sammen alt i boksen så kan du finjustere friksjonen med karosseriskruene i høyre ende av rundstokkene.

Og vips er du klar for tur guidet av en roadbook!